Íme a legfontosabb tippjeink, ha egyedül szeretnéd kezelni social media oldalaid!

Valószínűleg hallottál már az Instagramról, és talán már egy kicsit el is kezdted használni, de tisztában vagy azzal, hogy mi mindent lehet még megtudni róla, és hogy mennyire hasznos lehet a Vendégházad számára?

1. Instagram, vagy facebook?

Ha még teljesen új vagy ezen a terepen, akkor elsőként csak a Facebook használatát javasoljuk. Idővel, ha már egy kis tapasztalatot szerzel, jöhet az instagram is.

2. Legyél objektív és alapos!

Ne feledd, hogy a célod a saját márkád (vendégházad) és a helyi turizmus népszerűsítése. Légy óvatos a személyes nézeteiddel, és kerüld a politikai véleményeket, a durva vicceket, vagy az általános panaszokat. Legyél objektív, hiszen lehetséges, hogy egy helyi nevezetesség Neked nem tetszik, de több vendéged is érdeklődne iránta.
Olvasd el figyelmesen és hangosan az új bejegyzéseid! Ellenőrizd a nyelvtani és helyesírási hibákat; inkább „kétszer olvasd el, de csak egyszer tedd közzé”!

3. Fontosak a számok és a biztonság!

Tűzz ki célokat, mint például a kedvelések száma, és használd a Google Analytics szolgáltatást webhelyed forgalmának mérésére.

A pozitív visszajelzések nagyon sokat jelentenek. A Facebook üzleti oldalai ingyenes platformként is használhatók értékelések gyűjtésére.

Mint minden más online szolgáltatásnál, győződj meg arról, hogy social media jelszavad is erős, különben fennáll a fiókod feltörésének kockázata.

4. Ajánlások gyűjtése

Az emberek megbíznak barátaik ajánlásaiban. Ösztönözd a vendégeket, hogy tegyék közzé tapasztalataikat az interneten, és könnyítsd meg számukra, hogy a Te oldalad / profilod belefoglalják bejegyzéseikbe. Például a Facebook esetében elhelyezhet egy értesítést a vendégkönyvben, hogy „Ne felejtsen el bejelentkezni az xyz-vendégház-ba a Facebookon” szöveggel.

Ennek célja, hogy vendégeid népszerűsítsék barátaiknak nagyszerű nyaralásukat és a Te vendégházad!

5. Készíts saját fotókat!

Ne ijedj meg a mások által közzétett csodálatosan fényes és profinak tűnő képek láttán! Egyedi fényképekhez és helyi eseményekhez Neked is csak a küszöböt kell átlépni. Egy kora reggeli sétát, vagy a helyi kocsmában tett kirándulásokat varázsolja inspiráló bejegyzéssé. Egy gyönyörű kilátás, vagy egy helyi nevezetesség, amelyet Te magától értetődőnek tekinthetsz, másnak újdonság. Ez akár elegendő inspirációt jelenthet egy vonaton rekedt ingázónak ahhoz, hogy látogatást tegyen a weboldaladon és a jövőben esetleg a vendéged legyen.

De ha netán mégis úgy döntenél, hogy igényt tartasz a segítségünkre...

Szeretnéd, hogy instagram és facebook oldalad folyamatosan naprakész és érdekes tartalmakkal legyen tele, de nincs időd a tartalomgyártásra? Jó helyen jársz! Általánosságban elmondható, hogy a közösségi média marketingje lehetővé teszi a megfelelő márkaismertség és jó hírnév kialakítását az interneten, valamint lehetőságed nyílik a leendő vendégeiddel kapcsolatot teremteni. Mi mindent megcsinálunk Neked, hogy az Instagram és Facebook oldalad érdekes és hívogató legyen. Neked csak képeket kell küldeni a vendégházadról.